X 

În ce condiții activează instituțiile de învățămînt din capitală

4 oct. 2021,, 10:33   Societate
2034 0

111 instituții municipale de învățămînt din Chișinău funcționează cu prezența fizică a cadrelor didactice și elevilor în clase, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

Șeful interimar al Direcției educație tineret și sport a Primăriei municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi, a declarat la ședința on-line a serviciilor municipale de astăzi, că din cele 131 de instituții municipale de învățămînt, 111 funcționează cu prezența fizică a cadrelor didactice și elevilor în clase, iar în celelalte 20 de școli se desfășoară cursuri on-line. Pavaloi a menționat că 34 de cadre didactice au fost testate pozitiv la coronavirus și se află în carantină.

În același timp, edilul capitalei, Ion Ceban, a felicitat cadrele didactice cu ocazia zilei lor profesionale, adăugînd că administrația municipală întreprinde toate acțiunile pentru a oferi suport cadrelor didactice. „Oferim 20 de burse a cîte o mie de lei pentru suportul financiar al profesorilor care stau în chirie și am oferit compensații pentru transportul cadrelor didactice în autobuz și troleibuz”, a precizat primarul.

În municipiul Chișinău activează 10 300 de cadre didactice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?