TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În ce condiții activează acum bazinele din țară

O ultimă şansă de resuscitare a afacerilor pentru patronii de piscine publice. De două zile, activitatea bazinelor a fost permisă, dar cu reguli şi mai stricte.

Administratorii se mulţumesc şi cu atît, mai ales că mai au puțin timp pînă la încheierea sezonului estival. Aceştia sînt obligaţi acum să micşoreze semnificativ numărul clienţilor şi să le asigure condiţii de siguranţă sanitară, transmite publika.md.

"Suntem prima dată anul acesta la bazin, sîntem foarte bucuroşi, profităm că a rămas 2 săptămîni, puţin timp pînă la 1 septembrie", a spus o clientă.

"Am scris o declaraţie pe propria răspundere şi am scris că nu am fost nicăieri plecaţi şi tot asta", o explicat o altă femeie.

Adrian Focşa, proprietarul unei zone de agrement din apropierea Capitalei, spune că a fost nevoit să renunţe la programul obişnuit de lucru.


"Am evitat foarte multe din programele noastre de activităţi, ceea ce implica toate persoanele care erau prezente la piscină, jocuri în bazin, jocuri la plajă, diferite acţiuni sportive", a precizat Adrian Focşa.

Situaţie similară şi la unul dintre cele mai mare aqua parcuri din ţară. Administratorul spune că au fost nevoiţi să sisteze activitatea toboganelor pentru a evita cozile şi riscurile de infectare cu noul tip de coronavirus.

"La fiecare bazin sînt cîte nouă persoane care se uită cum se odihnesc oaspeţii noştri şi totodată le reamintesc despre importanţa respectării distanţei sociale atît pe plajă la şezlong, cît şi în apă", a declarat Ion Dombrovan, administrator.

De asemenea, în vestiare nu pot intra mai mult de zece persoane odată. În această vară, piscinile şi-au început activitatea abia în luna iulie, dar după două săptămîni au fost închise conform hotărîrii autorităţilor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load