Cazul Șor stiri: 599

În capitală se desfășoară un tîrg al meșterilor populari

17 oct. 2020,, 17:45   Societate
6240 0

Meșteri populari din întreaga țară s-au adunat astăzi la Tîrgul Meșterilor Populari, care se desfășoară în perioada 17-18 octombrie la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală (MNEIN).

Evenimentul este organizat de instituția gazdă în parteneriat cu Centrul Național de Conservare și de Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, transmite Moldpres.md.

Solicitat de agenție, directorul muzeului Petru Vicol a menționat că scopul acestei acțiuni este de a promova și susține meșteșugurile tradiționale din diverse localități ale Republicii Moldova în perioada pandemiei.

”La eveniment au fost invitați cei mai cunoscuți meșteri populari din țară, care confecționează obiecte potrivit tradițiilor moștenite: cioplitori în lemn, țesători, ceramiști etc. Printre aceștia sînt: Raisa Lungu, Victor Pelin, Zaharia și Adrian Triboi, Elizaveta Dorin și Ion Dascăl, Eugenia Moldoveanu, Parascovia Pasat, Antonina Rusu ș.a. Muzeul nostru planifică să organizeze asemenea tîrguri în fiecare lungă în curtea instituției”, a mai spus directorul MNEIN.

Tot aici, chișinăuienii și oaspeții capitalei pot vizita Expoziția Națională a Meșterilor Olari și Ceramiști, care va fi deschisă la muzeu pînă la 31 octombrie 2020.


Mai multe informații despre meșteri populari găsiți pe moldovenii.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?