COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6784
Coronavirus stiri: 7607

În capitală se desfășoară un tîrg al meșterilor populari

17 oct. 2020,, 17:45   Societate
4278 0

Meșteri populari din întreaga țară s-au adunat astăzi la Tîrgul Meșterilor Populari, care se desfășoară în perioada 17-18 octombrie la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală (MNEIN).

Evenimentul este organizat de instituția gazdă în parteneriat cu Centrul Național de Conservare și de Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, transmite Moldpres.md.

Solicitat de agenție, directorul muzeului Petru Vicol a menționat că scopul acestei acțiuni este de a promova și susține meșteșugurile tradiționale din diverse localități ale Republicii Moldova în perioada pandemiei.

”La eveniment au fost invitați cei mai cunoscuți meșteri populari din țară, care confecționează obiecte potrivit tradițiilor moștenite: cioplitori în lemn, țesători, ceramiști etc. Printre aceștia sînt: Raisa Lungu, Victor Pelin, Zaharia și Adrian Triboi, Elizaveta Dorin și Ion Dascăl, Eugenia Moldoveanu, Parascovia Pasat, Antonina Rusu ș.a. Muzeul nostru planifică să organizeze asemenea tîrguri în fiecare lungă în curtea instituției”, a mai spus directorul MNEIN.

Tot aici, chișinăuienii și oaspeții capitalei pot vizita Expoziția Națională a Meșterilor Olari și Ceramiști, care va fi deschisă la muzeu pînă la 31 octombrie 2020.


Mai multe informații despre meșteri populari găsiți pe moldovenii.md.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽