În capitală începe Congresul Mondial al Familiei

În capitală începe Congresul Mondial al Familiei

La Chișinău începe astăzi Congresul Mondial al Familiei, la inițiativa președintelui Igor Dodon. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, el a precizat că scopul reuniunii, care va avea loc timp de două zile la Palatul Republicii, este „consolidarea familiei ca cea mai importantă instituție a societății”.

La eveniment și-au confirmat prezența secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul Petro Parolin, dar și vice-președinta Dumei de Stat din Rusia, Olga Epifanova. 

Congresul Mondial al Familiilor este o organizație ultra-conservatoare din Statele Unite, care militează pentru valorile „familiei tradiționale”, dar și împotriva dreptului la avort și contra membrilor minorității LGBT. 

Mai mulți analiști și formatori de opinie au criticat inițiativa, menționînd că în acest fel Igor Dodon și-ar face publicitate electorală. Mai mult, aceștea au afirmat că Congresul Mondial al Familiilor ar fi o adunare de conservatori homofobi și sexiști, care-și apără viziunile cu studii false și sînt finanțați în mod obscur de oligarhi ruși.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load