COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În cadrul Premiului Național din acest an vor fi acordate premii suplimentare și medicilor

În cadrul Premiului Național din acest an vor fi acordate premii suplimentare și medicilor

La Guvern s-a desfășurat ședința Comisiei pentru decernarea Premiului Național.

Prim-ministrul Chicu a propus membrilor Comisiei ca în 2020 să fie acordate premii suplimentare pentru domeniul medical.

Criza pandemică a adus presiuni fără precedent pe sistemul național de sănătate publică. Mai mulți medici au demonstrat exemple de competență, devotament meseriei și dăruire de sine.

În comun cu experții OMS medicii moldoveni au creat un mecanism eficient de identificare și tratare a persoanelor infectate, s-au implicat în gestionarea situației epidemiologice la toate nivelele și au desfășurat campanii publice de informare și educare menite să protejeze oamenii și să prevină răspîndirea infecției COVID-19.


Membrii Comisiei au susținut propunerea premierului Chicu de a acorda cîteva premii suplimentar reprezentanților domeniului medical, în semn de recunoștință și apreciere.

Potrivit prevederilor Hotărîrii Guvernului nr.504/2018, Guvernul decernează anual pînă la 10 premii naţionale.

Au fost identificate mijloacele financiare necesare, fără a majora cheltuielile financiare bugetare la acest capitol, din contul cheltuielilor legate de organizarea Galei Premiului Național.

Comisia a hotărît ca în acest an scrisorile de recomandare și dosarele să fie depuse concomitent, exclusiv în format electronic, pe adresa de email: cancelaria@gov.md, pînă la data de 24 iulie, ora 17:00.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load