TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În Belarus vor avea loc o serie de evenimente pentru promovarea imaginii Moldovei

În Belarus vor avea loc o serie de evenimente pentru promovarea imaginii Moldovei

Ambasada Moldovei în Belarus și diaspora moldovenească din această țară vor organiza în acest an o serie de evenimente culturale comune care vor contribui la promovarea imaginii Republicii Moldova.

Despre acest lucru a fost anunțat ambasadorul Moldovei în Belarus, Victor Sorocean, transmite Noi.md.

El a menționat că, în cadrul întîlnirii reprezentanților ambasadei Moldovei cu activul diasporei moldovenești în Belarus, s-a discutat planul comun de evenimente culturale pentru 2020.


„Planul constă din 17 puncte, printre care evenimente tradiționale precum: Mărțișor, Festivalul Vinului Moldovenesc, Ziua Diasporei, Colinde de Crăciun, precum și o serie de evenimente importante cu ocazia a 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru apărarea Patriei, care constă în inaugurarea bustului-monument al Eroului Uniunii Sovietice Ion Soltîs, deschiderea Aleii Învingătorilor țărilor CSI în Parcul Victoriei, depunerea capsulei cu pămînt din mormintele soldaților moldoveni morți în timpul eliberării Belarusului în cripta Bisericii tuturor Sfinților, depunerea de flori la obeliscul restaurat în cinstea faptei eroice a Eroului Uniunii Sovietice S.I. Bolgarin din satul Poreceni, raionul Lida, și o serie de alte evenimente care, sînt sigur, vor contribui la promovarea imaginii Republicii Moldova. Multe mulțumiri diasporei moldovenești, care participă activ la desfășurarea evenimentelor organizate în comun cu ambasada", a scris pe pagina sa de socializare ambasadorul Moldovei în Belarus.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load