Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

În artă există o mulțime de fenomene subapreciate. Opinie

4 apr. 2021,, 17:30   Societate
1976

Există o mulțime de fenomene subapreciate în artă.

Această opinie a fost exprimată pe pagina sa de pe rețeaua socială de celebrul regizor rus, scenarist, producător, publice și om politic, președinte al Academiei de film "Nika" Andrei Koncealovski, răspunzînd la întrebările abonaților săi în cadrul ciclului "Să vorbim despre cultură", transmite Noi.md.
Întrebat: ce părere aveți despre fenomenul cinematografic "noul val" cehoslovac atît de subestimat, Andrei Koncealovski a răspuns că are o atitudine foarte bună față de această perioadă.

"Cred că regizorii cehoslovaci au creat un panteon minunat de mari regizori. Acolo a existat o sublimare a libertății împotriva unora, ca să spunem așa, înțelegerea crudă a cuvîntului "realism socialist". Cred că e o perioadă minunată. Dar subapreciată. Vreau să vă spun că în artă există mult mai multe fenomene subapreciate decît doar acesta, decât "noul val" cehoslovac. Mult mai multe", a spus celebrul regizor și scenarist rus.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав