Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

În Ajunul Crăciunului, în PMAN va avea loc un spectacol de colinde și cîntece de iarnă

5 ian. 16:30   Societate
1943 0

În Ajunul Crăciunului, pe 6 ianuarie, în Piața Marii Adunări Naționale va fi organizat un spectacol de colinde și cîntece de iarnă.

În scena din preajma Pomului de Crăciun va urca ansamblul etnofolcloric „Crenguța de Iederă”, conducător artistic – Maria Iliuț, transmite IPN.

Colinde, urături, „Sorcova”, „Ursul”, „Capra” sînt doar cîteva din tradițiile pe care le vor prezenta membrii Ansamblului ,,Crenguța de Iederă”. Evenimentul urmează să înceapă la ora 18.00.

Primăria municipiului Chișinău invită locuitorii și oaspeții orașului în PMAN, lîngă Pomul de Crăciun, pentru a se bucura de adevăratul spirit al sărbătorilor de iarnă.

Totodată, în fiecare zi de vineri, sîmbătă și duminică, de la ora 16.00 pînă la ora 21.00, copiii primesc daruri de la Moș Crăciun în căsuța amenajată lîngă brad.


6 ianuarie este ultima zi din Postul Crăciunului, iar pe 7 ianuarie, creștinii ortodocși care respectă calendarul bisericesc vechi sărbătoresc Nașterea Domnului.

Mai multe despre sărbătorile și obiceiurile populare moldovenești puteți afla AICI

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?