X 
Puterea stiri: 7334
Criza energetică stiri: 1129

În 2022, în capitală au fost renovate 7 școli sportive

8 sep. 20:30   Societate
1251 0

Primăria Chișinău continuă să investească în domeniul sportului: în 2022, în capitală au fost renovate 7 școli sportive, informează Noi.md.

Suma alocată din bugetul capitalei a fost de 2 mil. 200 de mii de lei.

6 instituții de învățămînt secundar, ciclul II din municipiul Chișinău au elaborat și implementat Proiectul pilot „Fotbal în școli”, unde am reparat și construit 6 stadioane, covorul pe teren fiind pus de FMF: IPLT „Gaudeamus”, IPLT „Mihai Viteazul”, IPLT „Nicolae Iorga”, LT „George Călinescu”, LT „Nicolae Gogol” și IPLT „Liviu Deleanu”.

3 mil. de lei au fost oferite în cadrul Programului de cofinanțare a proiectelor pentru sport și altor activități sportive de nivel local și internațional

Pînă acum au fost desfășurate 3 activități sportive, beneficiari ai Programului:

  • Turneul Internațional de Karate – Do Seven Samurai Cup „Copiii noștri” pentru Pace” al municipiului Chişinău, consacrat Zilei Internaționale a Copilului.
  • Turneul Internațional „Cupa Primarului General al municipiului Chișinău” la kickboxing.
  • Cupa Europeană de triatlon între juniori 2022.

De menționat că 6000 de participanți au fost implicați în 28 de campionate sportive. 5000 de sportivi au participat la 13 cupe organizate. 6000 de sportivi au participat la 11 turnee naționale și internaționale. 2300 de sportivi au participat la cursele de 3 km, 6 km și 12 km.

În plus, au avut loc 298 de deplasări ale sportivilor la competiții naționale și internaționale.

De asemenea, 17 tabere de pregătire sportivă generală și specială au primit elevi din instituțiile cu profil sportiv din subordinea Direcției Generale Educație, Tineret și Sport.

Возможно, это изображение на открытом воздухе


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав