În 13 sate din Cimişlia au fost reparate drumurile

În 13 sate din Cimişlia au fost reparate drumurile

În 13 sate din raionul Cimişlia au fost deja reparate drumurile principale. Lucrările au loc în cadrul Programului Naţional Drumuri bune pentru Moldova lansat de Guvern.

Drumarii muncesc în aceste zile în comuna Ialpujeni, unde repară o porţiune de 1,7 km. Costul lucrărilor se ridică la peste două milioane de lei.

"Asfaltul este făcut la Cimişlia, la uzina noastră şi foarte bine că este aproape şi se aduce fierbinte. Dăm o garanție că 30-40 de ani cred că va ţine", a menţionat Alexandru Ivanov, şef de şantier.

Localnicii sînt bucuroşi că au scăpat, în sfîrşit, de gropi şi noroi. Astfel de lucrări nu s-au mai făcut în sat de aproape 40 de ani:

"Este o mîndrie pentru noi că se face drum asfaltat, bun şi mulţumim la guvernarea care face".

"Sunt foarte mulţumit, se va termina un pic praful, mai dispar gropile care au fost cu apă".

În localitate au fost reparate căile de acces către grădiniţă, şcoală, primărie, oficiul poştal şi casa de cultură.

"În grădiniţă, în prezent, sînt 42 de copii, pe jos vin, alţii cu transportul propriu, dar mai mulţi vin pe jos şi cred că vor fi toţi bucuroşi de acest drum", a declarat Nadejda Cuflic, directoarea grădiniţei Ialpujeni.

"Drumul este foarte binevenit pentru satul nostru. Este un proiect foarte minunat", a precizat o femeie.

În scurt timp, muncitorii vor repara şi drumulul central din satul Marienfeld. Acesta are peste un kilometru.

"Niciodată nu reuşeam să facem acest lucru. Mulţumim actualei guvernări care ne-a alocat suma de bani pentru reparaţii", a subliniat Eremei Paşcaneanu, primar al satului Marienfeld.

În raionul Cimişlia vor fi reabilitate drumurile din 36 de localităţi, iar cheltuielile se ridică la 52 de milioane de lei.

"Lucrările se fac după normele tehnologice, timpul este favorabil, lucrările sînt de calitate", a punctat Ion Drucec, şef adjunct Administraţia de Stat a Drumurilor.

În total, în cadrul Programului național "Drumuri bune pentru Moldova" lansat de Guvern la iniţiativa preşedintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, vor fi reabilitate peste 1200 de kilometri de şosele locale, iar valoarea investițiilor este de 1,6 miliarde de lei.

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load