Imunizarea anti-COVID-19, discutată la nivelul experților în domeniul ocrotirii sănătății

Experții în domeniul ocrotirii sănătății de pe ambele maluri ale Nistrului, după o pauză îndelungată (ultima reuniune a avut loc în data de 6 martie 2020), s-au întrunit în format de video-conferință pentru a discuta aspectele de imunizare anti-COVID-19.

Subiectele centrale ale discuțiilor s-au axat pe pregătirea infrastructurii pentru vaccinarea populației de pe ambele maluri ale Nistrului, fiind explicate etapele de vaccinare, condițiile de transmitere și de păstrare a vaccinului, evidența reacțiilor la aplicarea preparatului.

Reprezentanții părții moldovenești au adus la cunoștință că livrarea vaccinului va avea loc și a devenit posibilă în urma solicitării de resort remise de Republica Moldova și va fi disponibil în mod gratuit pentru locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Vaccinul trebuie să fie înregistrat, în conformitate cu standardele internaționale de control al calității, și se va regăsi în tracking list-ul Organizației Mondiale a Sănătății.

Experții de pe malul drept al Nistrului, împreună cu reprezentanții OMS au reiterat deschiderea în vederea oferirii informației necesare specialiștilor de profil de pe malul stîng.


Menționăm că portalul Noi.md a adresat următoarele întrebări Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în contextul incertitudinii legate de aducerea vaccinului rusesc în Moldova: - în baza căror legi s-a luat decizia de a aduce în R.Moldova doar vaccinurile avizate de Organizația Mondială a Sănătății și dacă este corect ca țara noastră să nu fie lăsată să decidă de sine stătător ce vaccin anti-Covid să cumpere.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load