TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Impresionat de mămăligă, Piața Centrală și vin: Aventurile unui blogger italian în Moldova

Federico Graziati este un blogger italian pasionat de călătorie și fotografii. Recent, acesta a povestit pe blogul său despre experiența de a călători în Moldova.

Tînărul relatează că a găsit o cercetare în anul 2017, care arăta că italienii nu prea știu nimic despre țara noastră, așa că a spus „da” imediat ce s-a ivit oportunitatea de a ajunge în Moldova.

Federico spune că a descoperit în Moldova un loc care merită cu adevărat de vizitat, atît pentru latura sa istorică, cît și pentru cea gastronomică. Tînărul a făcut o introducere despre țara noastră și a explicat cum poți să ajungi aici. De asemenea, acesta a menționat că deși Moldova este o țară sigură pentru călători, nu avem dezvoltată latura turismului.

Acesta a rămas impresionat de Orheiul Vechi și de mănăstirile din Moldova. Tînărul a vizitat o pensiune rurală, acolo a gustat mîncarea noastră tradițională: sarmalele, zeama și mămăliga. Ultima l-a impresionat cel mai mult.

După mîncare, tînărul a povestit și despre covoarele moldovenești care sînt incluse în patrimoniul UNESCO. Federico a descoperit și tehnica de realizare a acestora.


Evident, acesta a trecut și prin beciurile de la Cricova, menționînd că acolo se păstrează vinuri foarte scumpe și de colecție. Pe lîngă Cricova, bloggerul a vizitat și alte vinării din țară.

Bloggerul a mai vizitat Soroca și regiunea transnistreană. În capitala Moldovei, acesta a remarcat Piața Centrală și sărbătoarea „Ziua Vinului”.

Spre final, Federico a spus că Moldova este locul perfect pentru turiștii care vor să descopere cultura țărilor din Est, dar și pentru cei care iubesc să descopere vinuri și bucate noi.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load