COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Important! Soarta certificatelor de testare tehnică expirate în martie

Important! Soarta certificatelor de testare tehnică expirate în martie

Certificatele de testare tehnică mijloacelor de transport certificate CEMT și a remorcilor auto care au expirat după data de 12 martie 2020 vor fi prelungite automat până la 30 iunie 2020, în legătură cu pandemia de coronavirus. Decizia a fost luat ieri de către Comisia pentru Situații Excepționale a R. Moldova.

„Se prelungesc de drept până la 30 iunie 2020, inclusiv, termenele de valabilitate a certificatelor CEMT pentru controlul tehnic al autovehiculelor și remorcilor, care au expirat după 12 martie 2020”, se menționează în textul dispoziției adoptate de Comisia Situații Excepționale.

Totodată, începând cu 03 aprilie 2020 până la 30 iunie 2020, inclusiv, se prelungesc până la finalizarea călătoriei termenele de valabilitate a autorizațiilor CEMT pe termen scurt, care au expirat în timpul efectuării cursei, din cauza procedurilor administrative și măsurilor restrictive aplicate de către state pentru combaterea răspândirii COVID-19, scrie deschide.md.


Autorizaţiile multilaterale CEMT sunt eliberate operatorilor de transport rutieri care efectuează curse internaţionale de mărfuri pe teritoriul ţărilor membre ale CEMT, cu unităţi de transport cu masa totală maxima de peste 12 tone şi care corespund normelor tehnice şi de siguranţă pentru categoriile de clasificare corespunzătoare categoriei de CEMT respective.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load