Puterea stiri: 7334
Criza energetică stiri: 1129

Important: Noi măsuri de securitate în incinta Aeroportului Internațional Chișinău

12 aug. 14:46   Societate
1565 0

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a aprobat ieri noi măsuri de prevenție și protecție în incinta și proximitatea Aeroportului Internațional Chișinău.

Potrivit documentului, se suspendă activitatea sălii VIP din incinta aeroportului.

La fel, se interzice accesul persoanelor în incinta Aeroportului Internațional Chișinău, cu excepția pasagerilor, membrilor echipajelor, angajaților agenților economici sau autorităților publice care activează în cadrul entității.

Totodată, Poliția de Frontieră va acorda suportul necesar la examinarea clădirilor și teritoriului Aeroportului Internațional Chișinău în scopul identificării materialelor sau substanțelor explozive. Astfel, polițiștii de frontieră vor fi instruiți și asistați permanent de către un angajat al Inspectoratului General al Poliției cu competențe de identificare a substanțelor explozive și de asigurare a respectării procedurilor de reacție în situații de alertă cu explozibil.

De asemenea, rămîn în vigoare alte măsuri de securitate aprobate anterior. Este vorba de: instituirea unui filtru de control la intrarea în aeroport cu scanarea bagajelor, antrenarea în menținerea regimului a mai multor echipe canine specializate, delimitarea fluxurilor de pasageri la intrare/ieșire, interzicerea staționării în fața aeroportului, patrularea zilnică a adiacentului aeroport de către echipaje mixte.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав