COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1031)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6586(+8)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6728

Important! Noi condiții de intrare în Irlanda

19 iul. 13:27   Societate
1472 0

Ambasada R.Moldova în Irlanda anunță că au fost actualizate condițiile de interare în Irlanda pentru cetățenii moldoveni.

Astfel, în cazul în care, începînd cu 19 iulie, călătoria dvs. provine din Republica Moldova (care actualmente nu se regăsește în lista țărilor, față de care UE a aplicat mecanismul „frînă de urgență”) și la intrare în Irlanda puteți prezenta:

- dovada că ați fost vaccinat împotriva COVID-19 sau dovada validă de recuperare/vindecare de COVID-19 în ultimele 180 de zile.

În aceste cazuri prezentarea testului nu mai este necesare și carantina nu se aplica.

Dacă pasagerul nu va deține dovada validă a vaccinării, atunci va fi obligat:


• să prezinte dovezi ale unui test RT-PCR negativ sau „nedetectat”, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire în Irlanda;

• să se autoizoleze pe un termen de 14 zile;

• dacă persoana obține un rezultat negativ de la un test RT-PCR efectuat din ziua a 5-ea după sosire în Irlanda, atunci va putea părăsi carantina.

În scopuri de călătorie, sînteți considerat vaccinat dacă ați fost vaccinat cu un vaccin aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului cu numărul recomandat de zile după doza finală. Informația detaliată o puteți găsi aici.

Ambasada mai precizează că completarea unui formular de localizare a pasagerilor (www.gov.ie/locatorform) înainte de călătoria în Irlanda este obligatorie pentru toți cu anumite excepții. Nerespectarea acestei condiții reprezintă infracțiune

Copiii cu vîrsta cuprinsă între 7 și 17 ani trebuie să aibă un test RT PCR negativ cu excepția cazurilor cînd pot prezenta dovezi valide de vaccinare sau recuperare.

Copiii de orice vîrstă însoțiți de un adult vaccinat sau recuperat, nu vor fi obligați să se autoizoleze după sosire. Totodată, în cazul cînd însoțitorul adult va fi obligat să se autoizoleze, atunci toți copiii la fel vor fi supuși carantinei obligatorie.

Întru protejarea cetățenilor împotriva importului de noile variante a coronavirusului și în vederea reacționării rapide în cazul apariției acestora, începînd cu 19 iulie Irlanda a implementat mecanismul “frînă de urgență”, coordonat la nivelul UE.

Mecanismul prevede recomandarea autorităților de a evita deplasările cetățenilor către o țară, în privința căreia au fost aplicate restricții “frînă de urgență”.

Lista țărilor este supusă revizuirii periodice. Autoritățile recomandă să consultați sursele oficiale ale UE înainte să porniți în călătorie pentru a verifica statutul aplicat Republicii Moldova în categoria țărilor pentru care se aplică mecanismul „frînei de urgență”.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽