COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Important! MAEIE a emis noi alerte de călătorie

Ministerul Afacerilor Externe a actualizat informațiile cu privire la condițiile de intrare pe teritoriul țărilor străine pentru cetățenii moldoveni.

Astfel, Cehia, Armenia și Israel au anunțat măsuri noi privind accesul sau traversarea teritoriului lor.

Israel

În legătură cu agravarea situației pandemice în Statul Israel, cabinetul israelian de miniștri a decis introducerea carantinei ermetice în Israel în perioada de 25 septembrie – 11 octombrie 2020, care începe la 25 septembrie, de la orele 14.00. Carantina ermetică prevede: - Închiderea ermetică a țării în perioada 25.09-11.10.2020; - Păstrarea obligatorie a distanței sociale de doi metri; - Închiderea parțială a sinagogilor; - Sistarea activității sectorului privat; - Sectorul social va activa în regim de stare de urgență; - Vor fi închise piețele; - Reducerea la minimum a activității instituțiilor de stat; - Aeroportul „Ben Gurion”, deocamdată, funcționează. Statul Israel va rămîne închis pentru cetățenii Republicii Moldova. Regulile de intrare și ieșire din țară sînt păstrate aceleași, care au fost publicate la 17.09.2020.

Armenia


Guvernul Republicii Armenia a instituit regimul de carantină pînă la 11 ianuarie 2021, cu păstrarea restricțiilor de intrare pentru cetățenii străini și apatrizi. sînt exceptate de la interdicția de intrare pe teritoriul Republicii Armenia, cu condiția autoizolării (14 zile) și efectuării testului PCR, următoarele categorii de persoane: membrii echipajelor aeronavelor, șoferii/mecanicii de locomotivă care efectuează transport internațional de marfă, reprezentanții misiunilor diplomatice, ai birourilor consulare și personalului organizațiilor internaționale, precum și a membrilor de familie ai acestora, în cazul decesului - rudele apropiate ale persoanei decedate (părinte, soț, copil, soră, frate).

Cehia

Intrarea pe teritoriul Republicii Cehe a cetățenilor Republicii Moldova rămîne restricționată. Astfel, nu este permisă intrarea în Cehia în scop turistic sau pentru vizite de scurtă durată (pînă la 90 de zile). Prin urmare atenționăm asupra faptului că intrarea la momentul actual pe teritoriul Republicii Cehe, ignorînd regulile menționate mai sus sau utilizînd acte false comportă asumarea răspunderii pentru viitoarele sancțiuni care vor fi aplicate celor care au încălcat regulile în vigoare.

IMPORTANT! Cetățenii Republicii Moldova pot călători în Republica Cehă doar în cazul în care dețin permis de ședere temporar sau permanent, o viză de lung sejur, viză de lucru și/ori un contract de muncă perfectat după anularea stării de urgență (17 mai 2020). Astfel, începînd cu 21 septembrie 2020, toate persoanele care călătoresc din statele care nu se află pe lista țărilor cu un risc scăzut de contaminare (a se vedea aici: https://koronavirus.mzcr.cz/en/list-of-countries-according-to-the-level-of-risk/) urmează în mod obligatoriu să completeze un formular epidemiologic/de sănătate publică înainte de a intra în Republica Cehă (documentul poate fi găsit aici: https://plf.uzis.cz/ ). După completarea și trimiterea formularului online, o confirmare a completării va fi trimisă utilizatorului la adresa de e-mail prezentată în formular. Confirmarea va conține un cod QR și un link pentru a afișa întreaga confirmare, inclusiv toate datele furnizate.

Persoanele care sosesc în Republica Cehă din statele cu risc înalt de contaminare sînt obligate să facă un test PCR (COVID-19) în Republica Cehă în termen de 5 zile de la sosire. În cazul în care persoanele respective nu prezintă rezultatul testului PCR către direcția regională de sănătate publică , la locul de trai, în termen de 7 zile de la sosire în țară, aceștia vor fi obligați să intre în carantină. De asemenea, persoanele care sosesc în Republica Cehă pot prezenta rezultatul testului PCR, emis doar de către instituțiile de sănătate publică din statele membre UE.

Informaţia completă privind accesul cetăţenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state pot fi găsite aici.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load