COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Important! De mîine fișa epidemiologică va putea fi completată doar online

4 oct. 10:00   Societate
1325 4

Începînd de mîine, 5 octombrie, pasagerii și călătorii care traversează frontiera de stat a Republicii Moldova pe sensul de intrare vor putea completa fișa epidemiologică doar în format electronic, transmite Noi.md.

Astfel, va fi eficientizat procesul de prevenire și control a pandemiei COVID-19, inclusiv prin fluidizarea fluxului de pasageri și călători în punctele de trecere a frontierei.

Fișa epidemiologică va putea fi accesată pe pagina: https://fisa-covid.gov.md/ și trebuie completată obligatoriu cu cel mult 3 zile înainte de intrare în Republica Moldova de către persoanele careurmează să respecte regimul de autoizolare pentru 14 zile, în cazul în care:

  • nu dețin un certificat de vaccinare COVID-19
  • rezultatul negativ al unui test RT-PCR valabil 72 ore sau a unui test antigen rapid, valabil 48 ore, concluzia medicală confirmativă în cazul persoanelor care au suportat COVID-19
  • în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni) sau un act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19, valabil 90 zile din data efectuării investigației

Poliția de Frontieră, Agenția Națională pentru Sănătate Publică dar și organele de control vor deține în mod automat toate informațiile despre persoanele care intră în țară, pentru a putea fi monitorizate privind respectarea regimului de autoizolare și supraveghere la medicul de familie.

Informații privind alertele de călătorie pot fi accesate pe pagina web a Ministerului de Externe și Integrării Europene: www.mfa.gov.md.


Detalii utile cum poate fi completată corect Fișa epidemiologică le aflați din tutorialul video.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X