Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Imaginile în care Robu apare numărînd bani: Procesul penal a fost clasat

4 ian. 16:37   Societate
2041

Procurora Ina Frunză-Bargan, desemnată de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) să examineze pretinsele acțiuni ilegale ale procurorului general interimar, Dumitru Robu, și anume imaginile apărute în spațiul public în care Dumitru Robu primește o sumă de bani, anunță că a dispus refuzul în pornirea urmăririi penale pe acest caz, iar procesul penal inițiat a fost clasat.

Potrivit procurorei, motivele care au stat la baza emiterii soluției de refuz în pornirea urmării penale, în privința procurorului general interimar, Dumitru Robu, sînt determinate de faptul că „probele administrate nu confirmă faptul săvîrșirii unor infracțiuni de corupţie sau conexe celor de corupție”, transmite Noi.md cu referire la zdg.md.

„Decizia procurorului de refuz în pornirea urmăririi penale, emisă în privința procurorului general interimar, Dumitru Robu, poate fi contestată cu plîngere procurorului ierarhic superior, în termen de 15 zile din momentul cînd s-a luat cunoștință de act, de către părțile implicate în cadrul acestui proces penal, în ordinea prevăzută de prevederile art.299/1 din Codul de procedură penală”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Anticorupție (PA).

Pe 2 decembrie 2021, procurora Ina Frunză-Bargan a fost desemnată de CSP să examineze pretinsele acțiuni ilegale ale procurorului general interimar, Dumitru Robu, și anume imaginile apărute în spațiul public în care Dumitru Robu primește o sumă de bani. Detalii aici.

În luna noiembrie 2021, Dumitru Robu a venit cu precizări după ce în spațiul public au apărut imagini video în care el primește o sumă de bani. Procurorul general interimar a confirmat că imaginile erau autentice menționînd că într-adevăr a primit atunci o sumă de bani pentru un automobil pe care l-a vîndut și a declarat că va solicita CSP să desemneze un procuror care să investigheze cazul. Potrivit lui Robu, imaginile video care au apărut în spațiu public „sînt o disperare a celor corupți de a încerca de a manipula opinia publică”.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав