COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 847 840 INFECTAȚI 325 526(+1568)   TRATAȚI 305 068     DECESE 7459(+35 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7672

Imagini video care circulă pe rețelele sociale privind neregulile de la secțiile de votare din țară și din afară

11 iul. 13:40   Societate
1810 6

În rețelele sociale au fost publicate mai multe imagini video în care autorii vorbesc despre transportarea organizată a alegătorilor și despre faptul că s-ar încerca mituirea acestora.

Într-un video publicat de un canal de pe telegram INDEX s-ar dar de înțeles că la Iași a fost văzut cel puțin un microbuz cu cetățeni moldoveni care ar fi fost aduși organizat la secția de votare.

Într-o altă secție de votare de peste hotare au fost surprinse imagini în care buletinele de vot sînt plimbate se holuri.
Pe canalul de telegram Factor News a apărut un clip în care se vede un bărbat cu zeci de buletine de vot în mînă.

O femei din Bender care a venit să-și exercite dreptul la vot la o secție din Varnița spune că locuitorilor din stînga Nistrului li s-ar fi promis cîte 200 de ruble transnistrene. Declarația a fost făcută în cadrul unui LIVE al proiectului media Cu Sens.

„Sunt oameni care au venit de bunăvoință, care îi doare sufletul pentru tot ce se petrece, dar sînt cazuri cînd sînt plătiți, care vin cu mașinile, asta poate și este situația. Am auzit cazuri concrete în care se spune că fiecare om care vine la vot i se plătește 200 de ruble, șoferul care îi aduce, primește 400 de ruble pentru patru oameni pentru odată venită încoace”, a povestit femeia.

Aceasta mai spune și de faptul că știe despre cazuri din două regiuni din Bender. Totodată, ea menționează că cetățenii care ar dori să-și exercite votul au posibilitatea să vină în Varnița cu transportul public.


Într-o altă imagine video publicată de canalul de telegram INDEX, un bărbat cu o voce modificată spune că un grup de alegători au fost aduși cu microbuzul și au întrat în secția de vot din Londra (cartierul Kensington) fără rînd.

Între timp, TV8 titrează că o companie de transport din Moscova, Rusia, oferă vouchere de 1000 de ruble pentru cetățenii care vin să voteze s-au au votat deja. Din imaginile trimise de către un cititor al site-ului tv8.md, care a precizat că acestea sînt oferite la secția de votare cu nr 38/24 din Moscova.

„Prieteni, echipa „Dar Pentru Moldova” a pregătit surprize pentru conaționalii noștri din Moscova și Sankt Petersburg, vouchere gratis în sumă de 1000 de ruble pentru a călători din Federația Rusă spre Republica Moldova și din Republica Moldova spre Federația Rusă. Voucherele vor fi oferite duminică, 11 iulie”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook.

Angajații moldoveni ai unei uzine din Rusia ar fi transportați organizat la secțiile de vot.

Cel puțin asta susține un cititor tv8.md care a transmis imaginile video.

Deocamdată, Comisia Electorală Centrală, nu a venit cu nici o reacție la imaginile de sus.

În schimb liderii Partidului Acțiune și Solidaritate, spun că mai mulți oponenți politici regizează filmulețe în care s-ar înscena așa numite fraude electorale.

De menționat că pînă la ora 11.00 poliția Republicii Moldova a fost sesizată în 14 cazuri în care se semnalau pretinse încălcări electorale.

Șase dintre cazuri se refereau la afisajele electorale, care erau amplasate în raza a 100 de metri de la secția de votare, cinci dintre cazuri confirmîndu-se, iar poliția a intervenit pentru a lua măsurile necesare.

De asemenea a fost sesizată poliția referitor la un caz de agitație electorală, însă faptele nu și-au găsit confirmare, susține șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliție, Marin Maxian.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽