X 
Criza energetică stiri: 1588
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3389

IGSU reamintește populației despre ghidul acțiunilor în situații de urgență

26 sep. 17:00   Societate
1479 0

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență reamintește populației despre ghidul acțiunilor în situații de urgență. Ghidul poate fi descărcat, accesînd site-tul oficial www.dse.md. Materialul instructiv include regulile de siguranță pentru cetățeni și recomandări de pregătire pentru diverse situații de risc.

Totodată, ghidul include compartimentul cu informații despre acțiunile importante care trebuie să fie întreprinse în cazul producerii unui accident nuclear sau radiologic. Instituția aduce aminte oamenilor că pentru informarea corectă privind acțiunile necesare în astfel de accidente, instituția a elaborat un spot social informativ despre regulile de siguranță personală care poate fi vizionat mai jos.

Materialul informativ are drept scop informarea populației despre cele mai importante acțiuni care trebuie să fie întreprinse în cazul unor situații de risc cum ar fi cutremure de pămînt, incendii, accidente de circulație, atacuri teroriste, explozii, atacuri armate, accidente radiologice și nucleare ș.a. Mai mult, ghidul prevede acțiuni care trebuie realizate în caz de semnale de avertizare, lipsa curentului electric, întreruperea livrării de apă, dar și a legăturii telefonice.

IGSU îndeamnă oamenii în continuare să se informeze despre acțiunile incluse în ghid, pentru a fi gata să reacționeze corect în situații de risc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав