Criza energetică stiri: 471
Biden - Putin stiri: 106

IGP: Iurie Podarilov a făcut un an de pușcărie pentru o faptă pe care nu a comis-o

10 noi. 2021,, 12:40   Societate
1749 0

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Iurie Podarilov a făcut un an de pușcărie „pentru o faptă pe care nu a comis-o, iar în vara anului curent a fost achitat definitiv”.

„Regretăm că unele forțe politice, în goană după rating, nu se documentează și induc în eroare publicul”, a declarat pentru Unimedia, serviciul de presă al IGP, după informațiile formulate de ex-deputatul Platformei DA Dinu Plîngău.

Conform anticorupție.md, fostul director adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, Iurie Podarilov, a fost achitat definitiv într-un dosar pentru luare de mită, în care fusese condamnat la patru ani de închisoare, cu executarea pedepsei. Curtea Supremă de Justiție a decis că fapta care i-a fost incriminată, nu a fost comisă.

Oficialul, care a ispășit 13 luni de închisoare în penitenciarul nr. 13, susține că acest dosar i-ar fi fost fabricat și este dispus să obțină tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate.

Iurie Podarilov, a descris, în cadrul Clubului Jurnaliștilor de Investigație, în iulie 2019, modul în care pe numele său a fost instrumentată cauză penală. El a susținut cu mai multe probe documentare că dosarul respectiv a fost instrumentat la comanda fostei conduceri a MAI, în frunte cu Alexandru Jizdan. Podarilov presupune că toate acestea s-au făcut pentru că dînsul nu ar fi cedat cerințelor de a pleca benevol din funcție și că își făcea onest munca.


„S-au făcut presiuni, chiar și amenințări că, dacă nu voi pleca benevol, vor fi găsite încălcari la subalternii din cadrul CCTP și oricum voi fi demis”, spunea atunci Podarilov.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X