COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 544
Coronavirus stiri: 7926

Igor Popa, învinuit de îmbogățire ilicită, rămîne în funcția de procuror

2 dec. 2021,, 12:45   Societate
4381 1

Subiectul privind demersul de suspendare din funcție a procurorului Igor Popa, cu nr. 13 pe agenda Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din ședința de joi, 2 decembrie curent, a fost exclus. Raportoarea Lilia Potîng a venit cu această propunere, iar membrii au căzut de acord.

Potrivit Liliei Potîng, membră în cadrul CSP, este necesară excluderea, pentru că nu există o confirmare a recepționării scrisorii de informare a persoanei vizate. „Propun să fie exclus subiectul și amînat pentru o altă ședință a CSP”, a enunțat aceasta, transmite Noi.md cu referire la Realitatea.md.

În rezultat, membrii CSP nu au avut nicio obiecție.

Astfel, Igor Popa încă își păstrează atribuțiile depline în calitate de procuror, inclusiv de procuror-șef al Procuraturii Chișinău, oficiul Ciocana. Acesta a fost reținut pe data de 9 noiembrie curent, în urma unor percheziții demarate acasă la el, în mașina și biroul lui, de către procurorii Procuraturii Anticorupție, fiind bănuit de „îmbogățire ilicită”.

După expirarea a 72 de ore, procurorii au solicitat aplicarea arestului preventiv, însă inițial judecătorii au acceptat parțial demersul și l-au plasat în arest la domiciliu. Mai tîrziu, la mijlocul lunii noiembrie, Igor Popa a fost eliberat provizoriu sub control judiciar. El riscă pînă la 15 ani de pușcărie.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X