TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Igor Gamreţchi, audiat pentru a cincea oară în dosarul parcărilor cu plată

Fostul șef al Direcției transport din cadrul Primăriei Chișinău, Igor Gamrețchi, condamnat în dosarul parcărilor cu plată în care este vizat și fostul primar general, a fost audiat în a cincea ședință consecutiv.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, acesta se încurcă în propriile declarații, ceea ce trezește tot mai multe întrebări din partea avocaților săi. În același timp, procurorul de caz spune că aceasta este o metodă de a tergiversa procesul, relatează realitatea.md.

„ De multe ori, se încurcă în propriile minciuni. Au fost situații, cînd nu a putut spune nici măcar numărul de telefon pe care îl avea la serviciu sau a spus că a raportat în fața Consiliului Municipal Chișinău proiectul privind parcările cu plată, în condițiile în care acest proiect niciodată nu a fost prezentat în fața Consiliului”, a declarat Dorin Chirtoacă, după ședința de judecată.

De cealaltă parte, procurorul de caz, Dumitru Robu, neagă că Gamreţchi s-ar încurca în declaraţii, specificînd doar că partea apărării încearcă să tergiverseze procesul.

Mai mult, în cadrul ultimei ședințe de judecată, Igor Gamrețchi a anunțat că ar vrea să plece peste hotare, procurorul, însă, nu cunoaște mai multe detalii în acest sens și nici fostul funcționar nu a fost vorbăreț cu presa.


Următoarea ședință de judecată în dosarul „Chirtoacă” a fost fixată pentru data de 21 aprilie 2018 la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Amintim că Dorin Chirtoacă este cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată, fiind învinuit de trafic de influență și corupere pasivă. Edilul a fost reținut la sfîrșitul lunii mai 2017 și s-a aflat în arest la domiciliu timp de aproape șase luni. La începutul lunii noiembrie, instanța l-a eliberat din arest la domiciliu și l-a plasat sub control judiciar.

Dorin Chirtoacă se declară nevinovat.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load