COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Igor Dodon spune că slujbele ar trebui să fie în biserici, dar cu până la 50 de persoane

Igor Dodon spune că slujbele ar trebui să fie în biserici, dar cu până la 50 de persoane

Președintele țării, Igor Dodon, susține că slujbele la Bisercă ar trebui să fie oficiate în interiorul locașului, dar cu condiția ca la aceste rugăciuni să nu participe mai mult de 50 de persoane.

Șeful statului a declarat într-un interviu pentru Agora că, decizia urmează să o ia Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP).

În prezent, slujbele se desfășoară în curțile bisericilor. Igor Dodon consideră că, din 1 iunie, când urmează a fi scose mai multe restrucții pentru agenții economici, ar trebui persmise și slujbele în incinta Bisericii.


”Slujbele în Biserici trebuie reluate, atunci când vor decide specialiștii. Sper că, începând cu 1 iunie, când vor fi scoase o bună parte din restricții, să fie scoasă și această restricție pentru biserici, ca slujbele să fie în interior”, a spus șeful statului.

Din 1 iunie, vor fi ridicate un șir de restricții impuse agenților economici și întreprinzătorilor individuali în perioada situației de urgență legate de răspândirea COVID-19. Din această dată urmează să își reia activitatea agenții economici din domeniul HoReCa, Piața Centrală din Chișinău și Bălți, centrele comerciale și sălile de sport.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load