COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7906
Criza energetică stiri: 517

Igor Dodon pleacă la Moscova. Care e motivul?

30 mar. 2021,, 13:47   Societate
2452 7

Liderul Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon va efectua o vizită la Moscova pe 30 martie.

Acolo, socialistul va purta discuții privind livrarea în Moldova a vaccinului rusesc Sputnik V, scrie newsmaker.md cu referire la portalul Коммерсантъ, care îl citează pe deputatul PSRM Bogdan Țîrdea.

Anterior, Igor Dodon a discutat despre termenele de livrare cît mai urgentă în țara noastră a vaccinului rusesc Sputnik-V cu ambasadorul Rusiei în Moldova Oleg Vasnețov. Socialistul a dat asigurări că la Chișinău vor ajunge primele seruri rusești în cel mai apropiat timp și, în primul rînd, în calitate de ajutor umanitar.

În ajun, ambasadorul Rusiei a avut o întrevedere cu președinta țării, Maia Sandu. Șefa statului a precizat că a discutat cu Oleg Vasnețov inclusiv despre asigurarea accesului la vaccin eficient de cît mai multe tipuri pentru cetățenii noștri.

De asemenea, Maia Sandu a anunțat că a trimis o scrisoare președintelui rus Vladimir Putin, prin care a solicitat un lot de vaccinuri împotriva coronavirusului.


O vizită la Moscova va întreprinde în această săptămînă și liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski, pentru a discuta despre livrarea vaccinului rusesc Sputnik V în regiunea transnistreană. Administrația locală nu a precizat data deplasării.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X