COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Igor Dodon a vizitat Portul Internațional Liber Giurgiulești

Igor Dodon a vizitat Portul Internațional Liber Giurgiulești

Șeful statului, Igor Dodon, a vizitat astăzi Portul Internațional Liber Giurgiulești - un nod de transport unic în Moldova, situat la intersecția granițelor Republicii Moldova, României și Ucrainei, amplasat pe Dunărea de Jos și avînd statut de port fluvio-maritim datorită prevederilor Convenției privind regimul Dunării.

Președintele țării a discutat despre situația actuală de la Portul Giurgiulești. În special, despre necesitatea de adîncire a albiei rîului pentru a putea primi nave de o capacitate mai mare.

„Am dat asigurări conducerii întreprinderii că vom oferi tot sprijinul necesar din partea statului pentru dezvoltarea acestui port, care joacă un rol important în dezvoltarea comerțului exterior al Moldovei”, a declarat Dodon.


Portul Giurgiulești include un terminal petrolier, cerealier și de pasageri, un nod feroviar care face legătura între Moldova și țările vecine.

„Am relatat administrației întreprinderii că în 2005-2009, în calitate de vice-ministru al Economiei, apoi ministru și prim-viceprim-ministru, am monitorizat construcția instalațiilor portuare și modernizarea infrastructurii din zonă”, a adăugat Dodon.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load