TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Igor Dodon a transmis condoleanţe victimelelor cutremurului din Albania

Igor Dodon a transmis condoleanţe victimelelor cutremurului din Albania

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 a zguduit marţi, 26 noiembrie, Albania fiind cel mai puternic seism produs în ţară în ultimii 20 de ani.

Presa scrie despre 15 decedaţi şi peste 600 de răniţi în urma seismului. Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a transmis un mesaj de condoleanţe omologului său albanez, Ilir Meta, transmite NOI.md cu referire la ipn.md.

„În clipele de grea încercare pentru cetăţenii albanezi, vă transmit, în numele Republicii Moldova şi al meu personal, sincere cuvinte de încurajare şi sentimentele noastre de profundă compasiune. Vă rog să adresaţi condoleanţe familiilor îndoliate şi urări de recuperare grabnică celor răniţi. Republica Moldova îşi manifestă solidaritatea cu întregul popor albanez”, se menţionează în mesajul preşedintelui.

Aproape două mii de membri ai echipelor de salvare s-au mobilizat după cutremur pentru a salva victimele blocate sub dărîmături în mai multe oraşe, printre care şi capitală Tirana. Mai multe cadavre au fost extrase dintre dărîmături în Durres, unde un hotel s-a prăbuşit, iar alte clădiri au fost grav avariate. Alte corpuri neînsufleţite au fost descoperite printre dărîmături în localitatea Thumane.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load