COVID-19 în MOLDOVA

Iese la iveală în dispute adevărul?

Iese la iveală în dispute adevărul?

Uneori, a fi de acord într-o dispută nu este o înfrîngere, ci o victorie.

De această părere este cunoscutul regizor rus, scenarist, producător, public și om politic, președintele academiei "Nika" Andrei Koncealovski, răspunzînd pe pagina sa de socializare la întrebarea unuia dintre utilizatori dacă se naște în dispute adevărul sau numai vînătăi și oboseală, transmite Noi.md.

El a menționat că omului îi este caracteristic a ceea ce se numește sistemul binar: sau bine, sau rău, sau alb, sau negru și, de aceea foarte des apar dispute care duc la "vînătăi".


"Într-o dispută, este important, în opinia mea, în primul rînd, să ascultați cu atenție persoana care se află în opoziție. Să nu așteptăm, cum așteptăm noi de obicei, ca el să termine de vorbit. Trebuie să ascultăm cu atenție partea opusă. Cu atenție nu înseamnă a te uita insistent, dar partea de opoziție trebuie să înțeleagă că o asculți", a spus Andrei Koncealovski.

Potrivit lui, în al doilea rând, este important să nu întrerupeți.

"Rușii nu pot să nu întrerupă, mai ales dacă bea un păhărel. Chiar și la televizor ne învață să întrerupem. De aceea toată lumea strigă ca într-o casă de nebuni. Adevărata dispută este o dezbatere. Unul ascultă, încercînd să înțeleagă, al doilea explică, apoi eu, înțelegând cu adevărat axioma, afirmația, voi încerca să resping această afirmație. Dar partenerul vostru ar trebui să accepte condiția că el încearcă să vă înțeleagă. Pentru că, în principiu, venim: alb și negru, așa cum am început – așa și voi fi. Și al doilea, la fel. Și, de aceea și apar vînătăi!” Dacă încercăm să înțelegem, atunci probabil vom fi de acord. Uneori, a fi de acord într-o dispută nu este o înfrîngere, ci o victorie", a spus în concluzie renumitul regizor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load