Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Iată Top 10 sfaturi cum poți să combini eficient lucrul cu sportul. Meriți să fii puternic și sănătos! ©

24 noi. 2020,, 17:11   Societate
1963 0

Așa cum viața modernă ne impune să trăim în tempouri accelerate și să le reușim de toate, este ușor să uiți despre importanța activității fizice. Totuși, s-a demonstrat că persoanele care fac sport sunt mult mai productive și energice. Deci, nu este cazul să minimizezi importanța acestei activități, întrucât lipsa antrenamentelor la sala de forță sau în aer liber poate avea un impact negativ asupra eficienței tale. Dar, întrebarea care îi macină pe mulți este: cum să reușești să combini munca cu sportul? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta în rezolvarea acestei dileme.

Alege o sală de fitness cu abordare personalizată

Unul din beneficiile sălilor de fitness este faptul că îți oferă posibilitatea să vii oricând, în limitele programului. Însă, este important ca instructorul tău să înțeleagă situația în care te afli. Mulți începători își pun scopuri greu de realizat, deoarece atunci când lucrezi 70 de ore pe săptămână este complicat să mai acorzi încă 20 pentru sport. În plus, deseori pot interveni diferite călătorii de serviciu sau ședințe ce nu pot fi amânate. Prin urmare, dacă lucrezi cu un instructor calificat, acesta ușor se va orienta și va modifica programul de antrenamente conform posibilităților tale. De exemplu, astfel de servicii personalizate oferă sala de sport din Chișinău Aquaterra Wellness & SPA, întrucât antrenorii urmăresc evoluția fiecărui client și țin să-l ajute în atingerea obiectivelor propuse, chiar dacă uneori timpul nu permite acest lucru.

Optează pentru programe de antrenamente intensive

Dacă ești o persoană ocupată, cunoști cât este de importantă optimizarea activităților. În sport este valabil același lucru. Există o mulțime de programe pentru antrenamente cu intensitate înaltă. Plusul acestora este că rezultatele obținute și eficiența poate fi comparată cu antrenamentele care durează câte o oră. Totuși, lucrul dat ține de competența antrenorului, care trebuie să știe cum să dozeze corect exercițiile pentru a evita traumele și obține rezultate. Deci, accentuăm din nou rolul care îl joacă sala de sport selectată.

Mai bine oricât de puțin, decât nimic

Greșeala multora este că minimizează însemnătatea antrenamentelor scurte. Chiar dacă s-ar părea că nu are rost să mergi la sală pentru mai puțin de 45 de minute, nu este așa. Studiile au demonstrat că persoanele care fac minim 10 minute de activitate fizică pe zi arată un grad mai înalt de productivitate și concentrare pe parcursul zilei de muncă. Așadar, nu ezita să faci sport de câte ori ai posibilitatea, deoarece orice minută poate juca un rol semnificativ pentru starea ta de sănătate.

Nu e grav dacă ai pierdut un antrenament

Există o regulă, dacă ai pierdut un antrenament, uită de el și nu mai ai dreptul să-l faci. Cu alte cuvinte, odată ce ai ți-ai pus drept obiectiv să mergi regulat la sală, fără scuze, dar s-a întâmplat ca circumstanțele să fie mai puternice decât tine, atunci totul va duce la stări de vină și burnout. Însă, dacă accepți că ai fost impus de context și mereu pot interveni lucruri ce nu pot fi amânate, te vei simți mai bine și nu va fi afectată atitudinea ta față de sport.

Determină corect prioritățile

Atât timp cât nu tinzi să ajungi un sportiv de performanță, care va merge la olimpiadă, familia și munca rămân a fi prioritățile din viața ta. Este important să menții un echilibru și să înțelegi în ce măsură trebuie să dai importanță lucrurilor din viața ta. Deci, e cazul să fii realist în ceea ce privește antrenamentele, rezultatele și așteptările de la acestea.

Planifică timpul

Odată ce ai pregătit geanta pentru antrenament și ai luat-o cu tine la muncă, probabilitatea că vei uita să mergi pe la sală este minimă. De ce? Pentru cu ți-ai programat să o faci. Prin urmare, dacă știi cu exactitate ce urmează să faci în ziua următoare, scade numărul variantelor în care pot decurge evenimentele. Îți vei programa din start creierul că mai are activități pentru ziua ce urmează.

Găsește persoane interesate de sport

S-ar putea ca printre colegii tăi de muncă sau prieteni să mai fie câțiva interesați de antrenamentele la sala de forță. Astfel, dacă veți planifica împreună un program, vei fi mult mai motivat să-l respecți, deoarece nu-ți vei dori să te simți ca un învins. Această tehnică este îndeosebi actuală pentru antrenamentele de grup, unde deja există un orar stabilit, pentru că nimeni nu va găsi scuze ca să le amâne. Sala de fitness Ciocana și fitness Botanica Aquaterra, pune la dispoziție o gamă largă de antrenamente de grup, precum Zumba, Aerobică, Cross Fit, Pump ș.a. Deci, veți găsi ceva pe placul tuturor.

Socializare

Rețelele de socializare, pe lângă comunicare și divertisment, sunt o platformă bună pentru formarea unor comunități. Sportul nu este o excepție în sensul dat, deoarece vei găsi diferite trucuri și sfaturi din partea altor persoane. Totodată, interesul față de modul sănătos de viață va fi alimentat de reușitele altora și vei fi motivat să le obții și tu.

Crește autodisciplina

Cu siguranță, după o zi grea la muncă nu-ți vei dori să mergi la sala de sport, însă uneori trebuie să te impui. O bună parte dintre începători nu rezistă nici măcar trei luni și totul din cauza disciplinei. Este suficient să anulezi de câteva ori antrenamentele pentru ca dorința și motivația să înceapă a se topi, dar dacă respecți regula de mai sus și ții totuși la rezultate, vei reuși.

Sprijinul persoanelor apropiate

Persoanele dragi mereu vor conștientiza cât de importantă este activitatea sportivă pentru sănătatea ta, în contextul volumului mare de muncă și a rutinei zilnice. Un simplu „mergi la antrenament, te vei simți mai bine” va fi suficient pentru a o face. În plus, și echilibrul din viața ta va fi păstrat.

Este simplu să te cufunzi în volumul mare de muncă și să nu-i găsești capătul, însă activitatea fizică este esențială pentru starea ta de spirit. Delimitează corect prioritățile, stabilește obiective și respectă măcar unele recomandări dintre cele enumerate și le vei reuși pe toate.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?