X 

Iată numele celor 11 deputați care au interdicție de a intra în Rusia

20 noi. 21:27   Societate
2524 0

Oficialii moldoveni care au fost interziși în Federația Rusă ca răspuns la așa-zisa „persecuție a presei în limba rusă din Republica Moldova”, sînt 11 deputați în Parlament.

Informația a fost confirmată pentru TV8.md de Ministerul de Externe de la Chișinău. Reprezentanții MAEIE nu au oferit numele celor 11 parlamentari.

Potrivit surselor TV8, cei 11 deputați interziși pe teritoriul Rusiei sînt Viorel Barda, Adrian Belîi, Larisa Voloh, Vitalie Gavrouc, Maria Gonța, Liliana Grosu, Natalia Davidovici, Alina Dandara, Dorian Istratii, Mariana Cușnir și Mihail Leahu.

„Indiferent de deciziile sau răspunsurile Moscovei, ne angajăm să continuăm să protejăm spațiul nostru informațional împotriva oricărei ingerințe externe și să menținem o poziție fermă împotriva dezinformării, atacurilor hibride și încercărilor de destabilizare a țării noastre”, a precizat serviciul de presă al MAEIE.

Amintim că Federația Rusă a interzis intrarea în țară a mai multor oficiali moldoveni, ca răspuns la „persecuția presei în limba rusă din Republica Moldova”. În context, ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost convocat de urgență la Ministerul rus de Extern, potrivit mid.ru.

40
4
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?