COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Iarovoi: "În Moldova nu există cu mult mai multe dezavantaje decît peste hotare" (VIDEO)

Iarovoi: "În Moldova nu există cu mult mai multe dezavantaje decît peste hotare" (VIDEO)

În Moldova nu există cu mult mai multe dezavantaje decît peste hotare, iar cel care lucrează activ în țara noastră, cîștigă bani, nu are rost să-și vîndă casa, să părăsească rudele și prieteni, să plece peste hotare ca să muncească mulți ani și să înceapă acolo totul de la zero.

De această părere este muzicianul Sergiu Iarovoi, chitaristul trupei Gîndul Mîței, cu care a discutat în format video Nicolae Mișcoi, prezentatorul rubricii "Istoria rockului moldovenesc" de pe portalul Noi.md. În cadrul discuțiilor, Serghei Iarovoi a recunoscut că s-a gîndit la o posibilă emigrare, dar a fost oprit de faptul că în Moldova are o mare familie și multe de toate, și i-a părut rău să renunțe la tot.

"Am multe lucruri pe care le-am cîștigat cu mîinile mele. Există multe active cu care nu ștui ce să fac. M-a oprit doar un singur lucru: gîndul că aici eu am de toate. Tot ce vrei, eu am tot. Probabil că doar un avion nu am. Și eu ar trebui să iau și să vînd cumva totul, să merg acolo peste hotare și să încep să cîștig bani pentru aceleași lucruri?", a pus o întrebare retorică chitaristul trupei Gîndul Mîței.


În opinia sa, acele dezavantaje care există în Moldova nu sînt cu mult mai multe decît cele care există în străinătate.

"Totul este mai simplu aici. Pornind de la ducerea copiilor la grădiniță sau la școală și terminînd cu modul în care putem să ne adunăm cu prietenii și să mergem la o plimbare cu barca pe Nistru sau pur și simplu să ne distrăm. Sau să chem un prieten, să-l invit să zboare cu avionul. Toate acestea e mai ușor de făcut la noi. Peste hotare, vor dura ani de zile pînă vei avea toate acestea. Eu am muncit din greu și am cumpărat. Există unii care sînt mai deștepți, nu au făcut niciodată nimic, nu au lucrat, au plecat și au luat totul în credit și trăiesc. Nu știu cine are mai mare dreptate", a menționat Serghei Iarovoi.

"La noi vrei să cînți - cîntă! Chitare? Poftim, poți găsi. Ai internet – uită-te cum cîntă alții. Mai înainte oamenii plecau peste hotare pentru a vedea ce și cum să facă mai bine, să învețe, iar acum deschizi Internetul și vezi cine și cum știe să cînte. Și cînd îți dai seama că, în principiu, tu nu cînți mai rău decît ei, atunci îți este mai ușor pe suflet", a subliniat chitaristul trupei Gîndul Mîței.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load