Iarna e departe! Ce temperaturi vom avea săptămîna viitoare

Iarna e departe! Ce temperaturi vom avea săptămîna viitoare

Noiembrie încă o să ne bucure cu vreme frumoasă, preponderent uscată, şi soare.


Potrivit meteorologilor, în următoarele zile, valorile termice, în medie pe ţară, se vor încadra între 10-15 grade, ziua. Noaptea va fi mai frig, pe o mare parte a teritoriului ţării fiind înregistrate temperaturi negative, ce ar putea ajunge şi pînă la 4 grade de frig. În special este vorba de regiunea de nord, unde, de regulă, e mai rece, însă după nopţi şi dimineţi friguroase încă vom avea parte de zile cu soare.


Ploile, care sînt mult aşteptate de agricultori pentru o mai bună prelucrare a terenurilor arabile, figurează destul de modest în actualele prognoze ale SHS. Precipitaţii slabe, de scurtă durată, sînt posibile în următoarea perioadă doar pe alocuri, în zonele de nord şi centru.


"În acest sezon agricol se atestă unele devieri de la media multianuală. sînt terenuri unde semințele nu au încolțit sau au încolțit și răsărit neuniform. Acest lucru se întîmplă din cauza lipsei precipitaţiilor în perioada lunilor august-octombrie. Suma precipitaţiilor pentru perioada august-octombrie a alcătuit 19,3 mm, norma multianuală fiind de 118 mm, iar temperatura medie — 17,6°C, fiind cu 2,4°C mai mare în raport cu cea multianuală. Or, condiţiile existente au influenţat negativ situația cu acumularea în sol a apei accesibile", a explicat pentru MOLDPRES Marin Grama, consultant superior în cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM).


Totodată, specialistul MADRM a precizat că „deocamdată nu este motiv de panică, pentru că situaţii similare au mai fost notate în diferiţi ani, însă precipitaţiile care au căzut, fie şi mai tîrziu, au reuşit să redreseze starea de lucruri”.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load