TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

„Hoții la pușcărie!”: Ce așteptări au moldovenii de la viitorul președinte

La data de 15 noiembrie, moldovenii au ieșit la urnele de vot pentru a-și alege din a doua încercare șeful statului, persoana care va avea grijă de țara lor în următorii patru ani.

Învingătoare a ieșit Maia Sandu, pentru care au votat 943 006 de cetățeni aflați în țară și 243 605 de moldoveni din diasporă. Ce-și doresc ei de la viitorul președinte al țării și dacă cred că vor avea o viață mai bună, am încercat să aflăm, stînd de vorbă cu oamenii.

„Așteptăm să facă ce a promis, să fie schimbări în țară, corupția să dispară”, a declarat un trecător.

„Să ne dea un viitor bun pentru noi, bătrînii, dar și pentru copiii noștri, să vină cu toți acasă, lîngă părinți”, a opinat o femeie.

„Să deschidă noi locuri de muncă și să ne aducă copiii acasă, pentru că noi îi vedem numai pe telefon și să ridice pensiile la bătrîni, pentru că e vai de capul lor. Să avem o Moldovă frumoasă, iar hoții care au furat să fie puși la pușcărie”, a spus o intervievată.


Alții însă se arată indiferenți de victoria Maiei Sandu, spunînd că nu se așteaptă la mari schimbări. Unicul lucru pe care ar putea să-l facă Sandu în următorii patru ani este să lucreze din greu, ca un adevărat președinte de țară.

„Eu nu am nicio așteptare, pentru că nimic nu s-a întîmplat în ultima perioadă. Eu sînt pensionară și ca pensionară chiar nu am nicio așteptare”, a menționat o trecătoare.

„Să lucreze, ceea ce trebuie să facă un adevărat șef de stat! Ce-i drept, ea are atribuții limitate, dar ea oricum trebuie să lucreze chiar și mai mult decît fostul președinte”, este părerea unui bărbat întîlnit în stradă.

Amintim că, după procesarea a 100% din procesele verbale din țară, candidatul PAS la prezidențiale, Maia Sandu, a obținut 57,75%, pe cînd candidatul independent Igor Dodon - 42,25%.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load