Puterea stiri: 7441
Criza energetică stiri: 1120

Hotelul Național, pus sub sechestru în dosarul fostului deputat Vladimir Andronachi

23 aug. 11:59   Societate
1196 0

Hotelul „Național” a fost pus sub sechestru în urma unei decizii a instanței, în dosarul denumit generic „Metalferos” în care fostul deputat Vladimir Andronachi este investigat.

Andronachi este cercetat pentru spălare de bani, precum și pentru crearea și conducerea unei organizații criminale, însă nu s-a prezentat în fața autorității de investigație, după ce a fost citat repetat.

Prin urmare, învinuitul a fost anunțat în căutare, cu aplicarea arestului preventiv în privința acestuia.

Potrivit unui raport al Serviciului pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor prezentat către ARBI a CNA și examinate de procurorii PCCOCS, învinuitul este beneficiarul efectiv al companiei care deține Hotelul „Național,” cu valoarea capitalului social estimate-n 2018 la suma de 5,5 milioane euro, ceea ce constituie peste 100 milioane lei.

Procurorii menționează că acesta este unul din bunurile sechestrate ale fostului deputat în dosarul „Metalferos,” în vederea ulterioarei confiscări în folosul statului, în contul prejudiciilor cauzate de învinuit, de peste 1,1 miliarde lei.


Investigațiile penale continuă, iar persoanele vizate se prevalează de prezumția nevinovăției, ca și garanție procedurală prevăzută de lege, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав