Hederlez în Găgăuzia: Ce îi așteaptă la 6 mai pe locuitorii și oaspeții autonomiei

4 mai. 2022,, 00:30   Societate
4889 0

Locuitorii și oaspeții Găgăuziei la 6 mai vor putea deveni participanți la principala sărbătoare națională a Găgăuziei „Hederlez”.

Organizatorii evenimentului, care va avea loc la singura fermă de cai AT-Prolin din Moldova, au pregătit un program vast, informează Noi.md.

La ora 10.00 îşi va începe activitatea tîrgul de produse tematice meşteşugăreşti „Halk ustalari”. Aici puteți nu numai să cumpărați suveniruri memorabile, ci și să participați la cursuri de master-clas.

De la 10:00 la 16:00 va fi deschisă o zonă gastronomică, unde participanții sărbătorii vor putea degusta cele mai delicioase bucate din bucătăria găgăuză - kaurma rece, bulgur, brînză, preparate după rețete populare vechi.


La ora 11:10 va avea loc un tur al singurei ferme de cai din Moldova „AT-Prolin”.

De la 11:30 la 16:00, vizitatorii sărbătorii «Hederlez» vor putea participa la jocurile naționale găgăuze.

De la 11:45 la 13:00 va avea loc concursul de preparare a bucatelor naționale găgăuze BULGUR. Oaspeții festivalului vor putea alege singuri cîștigătorul degustînd bucatele.

Punctul culminant al sărbătorii va fi tradiționala competiție ecvestră spectaculoasă „Altin at”, care va începe la ora 13:05.

Pe tot parcursul zilei, pe site-ul festivalului va funcționa o zonă foto tematică, iar cei mai mici oaspeți ai sărbătorii vor fi încîntați și surprinși de zona de divertisment pentru copii.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?