COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Harunjen neagă că Procuratura a blocat dosarul privind concesionarea Aeroportului

Harunjen neagă că Procuratura a blocat dosarul privind concesionarea Aeroportului

Fostul procuror general Eduard Harunjen spune că dosarul cu privire la concesionarea Aeroportului nu a fost tărăgănat. Motivul ar fi fost că judecătorul de instrucție a admis contestarea uneia dintre părți.

„Dosarul nu s-a prăfuit. În anul 2014 a fost pornită o cauză penală. Dar imediat după declanșarea urmării penale, una din părțile interesate, a contestat ordonanța de începere a urmării penale și judecătorul de instrucție a decis să anuleze acea ordonanță. Nu cunosc motivul de ce această ordonanță a fost anulată. Probabil a decis instanța că s-a încălcat vreun drept al unei părți. Dar a existat un motiv de procedură de ce acestei cauze penale nu i s-a dat curs”, a declarat Harunjen.

Astăzi, procurorii anticorupție și ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat percheziții la mai multe locații din capitală, în cadrul dosarelor penale privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. În cadrul unuia din aceste dosare este cercetat și fostul ministru al Justiției Vladimir Cebotari, căruia i-a fost retrasă imunitatea parlamentară.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load