COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Harunjen face dezvăluiri despre concurența dintre Morari și Chitoroagă

Harunjen face dezvăluiri despre concurența dintre Morari și Chitoroagă

Între Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție (PA), și Nicolae Chitoroagă, fostul șef al Procuraturii pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), ar fi existat o concurență, însă doar una profesionistă, spune fostul procuror general Eduard Harunjen, rugat să comenteze declarațiile omului de afaceri Andrei Tranga.

Potrivit declarațiilor lui Tranga, pe vremea cînd Harunjen era șef al Procuraturii Generale (PG), în cadrul instituției existau două „grupări” care concurau între ele pentru influența asupra lui Vlad Plahotniuc, fostul președinte al Partidului Democrat.

„În Procuratura Generală nu sînt grupări, sînt colective. Da, există două procuraturi specializate cu competențe destul de clare, da, între aceste două procuraturi a existat întotdeauna o anumită concurență, dar a fost una profesionistă, legată de prestația și succesele lor. Nu au existat niciun fel de grup de interese. Între Morari și Chitoroagă nu a existat vreo concurență personală, interesele lor nu se intercalau, ei nu aveau de ce să aibă intre ei o concurență în sensul rău al cuvîntului, este doar o supoziție a persoanei care a fost invitată la Dvs. în studiou”, a spus Eduard Harunjen, contactat de TV8.md.


Ieri, fostul procuror general Eduard Harunjen a depus o plîngere penală în adresa actualului procuror general interimar Dumitru Robu cu solicitarea de a fi cercetate informațiile enunțate de Andrei Tranga la „Cutian Neagră”, cînd acesta a declarat că pentru eliberarea din detenție a lui Viorel Varzari, fostul său prieten și partener de afaceri, a fost achitat un milion de euro, bani din care s-ar fi înfruptat și Harunjen. Ex-șeful Procuraturii Generale a respins acuzațiile și a spus că s-a adresat actualului procuror general pentru ca organele procuraturii să investigheze acest caz și să-i pedepsească pe cei care au luat milionul, ori, dacă se va dovedi că businessmanul minte, să fie tras la răspundere.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load