TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Hartă interactivă prin care cetățenii plasați în carantină sînt monitorizați

Toate persoanele revenite de peste hotare și cele care au intrat în contact cu bolnavi de COVID-19 sînt autoizolate la domiciliu, iar oamenii legii monitorizează situația, pentru a se convinge că aceștia respectă carantina.

Reprezentanții Centrului de Analiză a Informațiilor din cadrul Ministerului de Interne au prezentat astăzi o hartă interactivă prin care polițiștii monitorizează online toate persoanele plasate în carantină. În această dimineață, erau 20383 de cetățeni autoizolați la domicilii în toate localitățile R. Moldova.

Polițiștii pot accesa online harta pe care este indicat exact numărul persoanelor autoizolate în fiecare sat și diverse informații despre acestea, de exemplu: țara de unde au venit, data la care au traversat frontiera, sau alte precizări dacă au fost în contact cu persoane infectate local cu noul coronavirus.

„Noi putem să monitorizăm dacă persoana nu respectă carantina. Avem mai multe filtre și putem urmări. Avem multe sunete de la cetățeni, care denunță cazurile. Avem și alte tehnologii moderne prin care monitorizăm, dar nu le putem face publice”, a precizat ministrul de Interne, Pavel Voicu.

În prezent, acest sistem de monitorizare online este utilizat doar de angajații MAI, dar în scurt timp vor primi acces la harta interactivă și lucrătorii medicali care luptă în prima linie pentru combaterea infecției de coronavirus.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load