X 
Preşedintele stiri: 3600

Halva de floarea-soarelui produsă cu energie de la soare

14 mar. 19:30   Societate
1824 0

La 35 de ani, Ala Cernioglo din municipiul Comrat și-a transformat pasiunea sa pentru halvaua artizanală într-o afacere prietenoasă mediului și benefică sănătății omului. Asta deși e de meserie jurnalistă.

Ala spune că a fost mereu atrasă de tot ce e gustos și sănătos. Ideea afacerii a prins rădăcini chiar la începutul pandemiei, acum doi ani. Fiind nevoită să stea acasă împreună cu soțul și cei doi copii, Ala și-a amintit cum pe vremuri, împreună cu bunica, producea halva acasă și atunci și-a spus: „De ce să nu produc halva sănătoasă, fără zahăr și pentru copiii mei?”. A încercat mai multe rețete pînă a găsit-o pe cea mai bună: cu miere și semințe de floarea-soarelui. Copiii, rudele, prietenii au rămas încîntați de gustul autentic al halvalei.

Sora Alei a fost cea care a îndemnat-o să-și dezvolte o afacere în acest domeniu.

Acum, halvaua produsă de Ala se vinde ca pîinea caldă nu doar la Comrat, dar și în Chișinău. Ea este convinsă că orice femeie i-ar putea urma exemplul, doar trebuie să nu îi fie frică și să creadă în forțele proprii. „O femeie poate răsturna munții”, susține Ala.

13
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий