AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 893
Criza energetică stiri: 725
Preşedintele stiri: 3204

Haine, produse cosmetice, telefoane mobile și alte mărfuri confiscate la frontieră

30 dec. 2021,, 16:00   Societate
1619 0

În perioada 24-30 decembrie 2021, angajații Serviciului Vamal au prevenit 13 tentative de trafic ilicit de mărfuri:

Zece dintre acestea au fost înregistrate de către inspectorii de la postul vamal Leușeni, care au depistat următoarele bunuri nedeclarate în rezultatul controlului vamal: telefoane mobile, camere de supraveghere video, articole de mobilier, piese auto uzate, articole vestimentare, produse cosmetice, suplimente pentru sportivi ș.a.

O tentativă de transportare ilegală a mărfurilor a fost contracarată și de ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal. Cazul a fost înregistrat în urma stopării și efectuării controlului fizic al unui autoturism de model Mitsubishi Pajero, pe traseul Chișinău-Anenii Noi. În rezultatul controlului de specialitate, ofițerii vamali au depistat un lot de articole vestimentare, transportate în lipsa actelor de proveniență legală.

Produse cosmetice în cantități comerciale, dar și alte bunuri nedeclarate au fost depistate în această perioadă și la posturile vamale Aeroportul Internațional Chișinău și Sculeni.

Cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanțelor. Făptașii riscă amenzi conform art. 287, al. 10 Cod Contravențional al RM.


Menționăm că, bunurile confiscate de organele vamale sînt transmise Serviciului Fiscal de Stat, în conformitate cu Hotărârea Guvernului 972 din 2001. Pentru mai multe informații la acest subiect, puteți consulta pagina web a Serviciului Fiscal de Stat (https://sfs.md/ro/bunuri-confiscate).

Adițional, funcționarii vamali au identificat:

-70 mijloace de transport cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul țării (180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive).

-13 cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasat sub regim vamal de admitere temporară.

Pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3000 la 4500 lei, cu obligativitatea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul Republicii Moldova.

Facem apel către cetățeni să respecte legislația vamală și să declare mărfurile în cadrul controlului vamal!

Dacă aveți nevoie de informații despre regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri, ne puteți contacta 24/24 la numărul de telefon: +373 22 788 888 (Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal).

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав