COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Haideți să definim noțiunea de "nu există de lucru"!

Haideți să definim noțiunea de "nu există de lucru"!

În Moldova, putem auzi de multe ori că țară se confruntă cu un șomaj teribil și tinerii nu au unde-și aplica puterile și capacitățile remarcabile, și oamenii aproape că mor de foame, dar, în același timp, supermarketurile au nevoie de vînzători-casieri cu un salariu de 7 mii de lei pe lună, lucrători la depozite, gardienii, hamali, industria de confecții are nevoie de croitori, grădinițelor le lipsesc bucătari și dădace, spitalelor – asistente medicale etc.

La o astfel de situație atrag atenție internauții, indicînd faptul că mulți locuitori ai țării nu vor să meargă la o muncă grea și fără prestigiu, dorind să stea într-un birou curat sau să se ocupe cu creativitatea, sau altceva neprăfuit cu un salariu bun, de preferință, nu mai jos de o mie de euro, transmite Noi.md.

"Principalul lucru în toate acestea este "dați-ne!". Dați-ne un loc de muncă, dați-ne un salariu mare, creați-ne toate condițiile. Dar noi vom sta, vom aștepta pînă cînd va veni un guvern bun și ne va da la toți, dar odată ce nu avem un astfel de guvern bun - ne vom plînge de viață și vom scrie mesaje furioase pe rețelele de socializare. Murim de foame, dar pentru internet există bani de undeva. Și pentru un telefon mobil nou. Și pentru a sta la cafenea cu prietenii, a vorbi despre cît de rău este", - spun cetățenii nedumeriți de această situație.


"Dacă o persoană într-adevăr moare de foame, atunci să lucreze casier într-un magazin cu 7 mii de lei pe lună nu este cea mai rea rezolvare a acestei probleme. Cel puțin temporar, pînă vor veni vremuri mai bune. De aceea, haideți să definim conceptele. Nu "nu există de lucru", ci "nu există nici o slujbă care să mă aranjeze, dar la alta eu nu vreau". Și atunci toate se vor aranja la locurile lor", subliniază ei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load