X 
Criza energetică stiri: 1713
Cutremure stiri: 386
Eurovision stiri: 420

Guzun: „Situația din justiție îi bucură pe cei cu dosare importante”

18 mar. 13:45   Societate
1782 0

„Cel mai mult care se bucură de situația din sistemul judecătoresc, și vreau să cred că magistrații de la Adunarea Judecătorilor nu s-au gîndit la asta, sînt cei ale căror dosare importante sînt examinate în instanța de judecată”.

Despre aceasta a declarat Directorul Secretariatului Comitetului Consultativ Independent Anticorupție, Ion Guzun, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR Moldova.

Ion Guzun a precizat că sînt multe infracțiuni ale căror termen de prescripție se apropie.

„Avem dosare istorice care nu au fost examinate încă în instanța de judecată. Lucrurile sînt acum la o stare foarte gravă. Cred că este o chestiune de securitate națională. Legislativul, Executivul și Președinția nu au o putere importantă în stat cu care să comunice și să rezolve problemele care apar”, a spus Ion Guzun.

Acesta a menționat că, neexistînd Curtea Supremă de Justiție, problema este mult mai gravă.


„Politicul trebuie să ia o decizie. Noi nu avem membrii CSM, nu avem membrii altor colegii care să activeze și să facă lanțul profesionist care ține de cariera de judecător. Mă bucur că, la Adunarea Judecătorilor, magistraților au vorbit despre implicarea politicului. Pînă în 2019 era de neimaginat. Dar trebuia să aibă și curajul de a lua decizii importante, pentru a nu da politicului de a face interferențe și mai dure în sistemul judecătoresc, iar, apoi, judecătorii nu mai pot spune că politicul se implică nemotivat”, a spus Ion Guzun.

7
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий