Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1667

Guvernul susține incluziunea persoanelor cu dizabilități în toate domeniile

20 oct. 2021,, 16:45   Societate
2242 0

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de lege cu privire la ratificarea Protocolului Opțional la Convenția Organizației Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilități, adoptat la 13 decembrie 2006.

Documentul garantează promovarea, protejarea şi asigurarea exercitării depline şi în condiţii de egalitate a tuturor drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului de către toate persoanele cu dizabilităţi şi promovarea respectului pentru demnitatea lor.

Ca parte a tratatului respectiv, Republica Moldova va asigura respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi în toate domeniile, inclusiv social, economic, cultural, sănătate, educaţie, informare şi comunicare ş.a.

Astfel, Guvernul va putea lua măsuri în vederea includerii depline a drepturilor prevăzute în Convenție în legislația și politicile naționale. Documentul mai prevede un mecanism de plîngeri individuale, fiind reglementată procedura de primire, examinare și analiză de către Statele Parte a cazurilor de încălcare a drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Notă: Republica Moldova a ratificat Convenţia ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi prin Legea nr. 166/2010. Prin Decretul Preşedintelui RM nr. 216/2017 a fost aprobată semnarea Protocolului Opţional la Convenţia ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi. Pînă în prezent, documentul a fost semnat de către 94 de state.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий