TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Guvernul se adresează Parlamentului: Cere instituirea stării de urgență

Guvernul se adresează Parlamentului cu solicitarea de instituire a stării de urgență.

Despre aceasta a anunțat ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, în cadrul ședinței Guvernului de marți seara. De menționat că subiectul nu se regăsește pe ordinea de zi a ședinței Cabinetului de miniștri, publicată pe site-ul Guvernului.

„Reieșit din faptul că Guvernul este unul interimar, nu indicăm perioada pentru care să fie instituită starea de urgență. Lăsăm acest lucru la latitudinea Parlamentului”, a declarat șeful de la Justiție.

În context, prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a ținut să precizeze că, anterior, s-a adresat în repetate rînduri către conducerea Parlamentului și Președinției cu acest subiect, dar discuțiile au rămas în van.

De menționat că despre această intenție a anunțat astăzi liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, care a declarat că majoritatea parlamentară formată din deputații socialiști și cei ai Partidului Șor planifică să voteze pentru instituirea stării de urgență la ședința următoare a Parlamentului pentru a zădărnici intenția președintei Maia Sandu privind dizolvarea Legislativului. Asta pentru că legislația prevede că Parlamentul nu poate fi dizolvat în timpul stării de urgență, scrie agora.md.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load