COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Guvernul mărește vîrsta de pensionare a judecătorilor și exclude indemnizația unică

Guvernul mărește vîrsta de pensionare a judecătorilor și exclude indemnizația unică

Guvernul a decis să mărească vîrsta de pensionare și să lipsească magistrații de unele privilegii, precum indemnizația unică. Decizia a fost aprobată ieri în cadrul ședinței Cabinetul de miniștri.

„Legea judecătorilor constă în ajustarea vîrstei de pensionare a judecătorilor reieșind din vîsta generală din sistemul public al Republicii Moldova. Totodată, se ajustează cuantumul pensiei judecătorilor. În același timp, se elimină norma care prevede indemnizația unică de concediere egală cu 50% din produsul înmulţirii salariului său mediu lunar la numărul de ani complet lucraţi în funcţia de judecător, pentru acei judecători care ies la pensie”, a declarat ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi.

„Proiectul ține cont de toate standardele internaționale, le garantează lor capacitățile de a trăi decent ca urmare a ieșirii la pensie, dar în același timp, noi nu prea identificăm acele elemente care justifică această disproporție a vîrstei de ieșire la pensie. Știm că judecătorii din statele UE ies la pensie la o cu totul altă vîrstă decît cei din Republica Moldova. Nu cred că a fi judecător este cel mai ofensiv loc de muncă”, a conchis Nagacevschi.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load