COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6908
Coronavirus stiri: 7679

Guvernul îl trimite pe Ceban la poliție

20 sep. 12:55   Societate
3300 5

Guvernul califică drept „absurde” declarațiile primarului Ion Ceban, potrivit cărora, partidul de guvernare ar fi angajat o companie pentru a crea o strategie de discreditare a edilului. Totodată, în legătură cu presupusa urmărire, Executivul îi recomandă edilului să se adreseze la poliție, în cazul în care se simte amenințat.

Declarația a fost făcută de către Anastasia Tăburceanu, purtătoarea de cuvînt a prim-ministrului Natalia Gavrilița, pe 20 septembrie.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvînt a prim-ministrei Natalia Gavrilița a menționat că Guvernul nu este informat de organele de drept depre anchetele pe care le desfășoară. În același timp, acuzațiile edilului despre o posibilă campanie de denigrare, inițiată de Partidul Acțiune și Solidaritate, au fost negate vehement, scrie noi.md cu referire la newsmaker.

„Guvernul nu este informat de CNA sau procuratură despre investigațiile pe care le fac. În cazul în care se simte amenințat îi recomandăm să se adreseze la poliție. În ceea ce ține de acuzațiile politice, le considerăm absurde, or guvernul depune eforturi să avem o colaborare eficientă în folosul cetățenilor, dovadă fiind și întilnirile și discuțiile avute de Ion Ceban cu miniștrii din acest Guvern”, menționat Tăburceanu.

Amintim că, în timpul ședinței serviciilor Primăriei din 20 septembrie, primarul capitalei Ion Ceban a declarat că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar pregăti o campanie de denigrare a sa și ar fi contractat în acest scop o companie condusă de un cetățean al Romîniei. Mai mult, edilul susține că este urmărit de „structurile speciale” și ar urma să fie desfășurate percheziții acasă la el, dar și în biroul său din clădirea Primăriei, soldate cu plasarea sa în arest.


Procurorul general Alexandr Stoianoglo a precizat că edilul nu a depus nicio plîngere și că nu a fost autorizată nicio investigație de către procurori în care să figureze Ion Ceban.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽