COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

Guvernul cere Parlamentului declararea stării de urgență națională

16 mar. 2020,, 19:03   Societate
4485 0

Guvernul de la Chișinău a înaintat Parlamentului propunerea privind declararea stării de urgenţă în legătură cu răspîndirea infecției cu COVID-19. Decizia a fost luată, în această seară, în cadrul unei ședințe de urgență la Guvern în baza unui demers înaintat de președintele țării, Igor Dodon.

Starea de urgență națională se propune a fi declarată pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia cu privire la instituirea stării de urgență va intra în vigoare la data adoptării de către Parlament.

Preşedintele Republicii Moldova s-a adresat Guvernului și Parlamentului să instituie starea de urgență pentru orpirea răspîndirii infecției cu coronavirus. Potrivit legislației naționale, starea de urgenţă se declară prin hotărîre de Parlament.

Legislativul de la Chișinău urmează să se întrunească marți, 17 martie, în ședință pentru a decide asupra solicitării președintelui și Guvernului.

Starea de urgenţă poate fi instituită pe o perioadă care nu va depăşi 60 de zile. În funcţie de evoluţia situaţiei, preşedintele sau Guvernul poate solicita Parlamentului prelungirea sau reducerea duratei stării de urgenţă.


Potrivit informațiilor oferite de Ministerul Sănătății, la 16 martie, în Republica Moldova au fost înregistrate alte 6 cazuri noi de infecție cu noul tip de Coronavirus, respectiv numărul total a ajuns la 29 persoane.

Totodată, ministerul informează despre prima pacientă tratată de COVID-19 în Republica Moldova. Au fost realizate două teste de laborator de confirmare după realizarea tratamentului, care sînt negative la prezența virusului COVID-19. Pacienta se simte bine, a fost transferată din izolator în secție, iar marți urmează să fie externată.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X