COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Guvernul a prelungit termenul de implementare a prevederilor din Legea tutunului

Guvernul a prelungit termenul de implementare a prevederilor din Legea tutunului

Țigările vor dispărea de pe rafturile magazinelor peste trei luni de la ridicarea stării de urgență. Guvernul a aprobat, astăzi, amînarea termenului de implementare a prevederilor din Legea tutunului.

Potrivit documentului, măsura este una necesară în contextul în care în lunile martie-mai 2020 agenții economici urmau să desfășoare activitățile de instalare în punctele de vînzare a echipamentelor de vînzare speciale (rafturi, dulapuri etc.).

În contextul declarării stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, marea majoritate a agenților și-au limitat sau chiar au sistat activitatea economică.


Prin urmare, această măsură are drept scop evitarea situației prin care mai multe persoane se află în același loc, în cazul dat pentru a instala noile echipamente, asigurînd astfel implementarea măsurilor de precauție și asigurarea protecției persoanelor care urmau a fi antrenate în activitatea respectivă.

În document este menționat că măsura respectivă nu periclitează politica de diminuare a consumului de tutun, o simplă analiză a situației, demonstrează că Ministerului Finanțelor promovează o politică foarte agresivă de majorare a accizelor din tutun. Prin urmare, la situația de 1 aprilie în anul 2019 au fost încasate din accize 230 mil. lei, iar în anul 2020 - 456 mil. lei, practic de 2 ori mai mult.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load