AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 910
Criza energetică stiri: 735

Guvernul a modificat Metodologia de finanțare a proiectelor din domeniile cercetării și inovării

20 oct. 2021,, 15:57   Societate
1440 0

Mecanismul de realizare a proiectelor de cercetare și inovare va fi îmbunătățit pentru a crește valoarea științifică și social-economică а rezultatelor obținute, notează Noi.md

Cabinetul de miniștri a adoptat în ședința de astăzi modificări la hotărîrea Guvernului privind Metodologia de finanțare a proiectelor din domeniile cercetării și inovării.

Noile modificări prevăd completarea tipurilor de proiecte pentru care Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare va putea organiza concursuri. Printre acestea se numără proiecte pentru tineri cercetători, proiecte pe probleme de maximă actualitate și cele din domeniile specializării inteligente (energetică, biofarmaceutică, agricultură și procesarea alimentelor, TIC).

Prevederile adoptate de Guvern propun perfecționarea procedurii de evaluare și a mecanismului de selectare a proiectelor pentru finanțare. Totodată, vor fi eficientizate și transparentizate procedurile de selectare dar și procesul de monitorizare а implementării proiectelor de cercetare și inovare, inclusiv a utilizării resurselor umane și mijloacelor financiare.

La fel, proiectul completează reglementările privind procedura de evaluare а rezultatelor din domeniile cercetării și inovării în vederea eliminării unor discrepanțe între termenele de raportare a realizării acestora și obținerea finanțării pentru anul ulterior derulării proiectelor. Astfel, se va diminua riscul de întîrziere а evaluării rapoartelor anuale și а alocării finanțării.


De asemenea, au fost stabilite modalități de utilizare а mijloacelor financiare rămase disponibile în cazul nesemnării sau rezoluțiunii contractelor.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав