COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 523
Coronavirus stiri: 7842

Guvernul a modificat Metodologia de finanțare a proiectelor din domeniile cercetării și inovării

20 oct. 2021,, 15:57   Societate
1130 0

Mecanismul de realizare a proiectelor de cercetare și inovare va fi îmbunătățit pentru a crește valoarea științifică și social-economică а rezultatelor obținute, notează Noi.md

Cabinetul de miniștri a adoptat în ședința de astăzi modificări la hotărîrea Guvernului privind Metodologia de finanțare a proiectelor din domeniile cercetării și inovării.

Noile modificări prevăd completarea tipurilor de proiecte pentru care Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare va putea organiza concursuri. Printre acestea se numără proiecte pentru tineri cercetători, proiecte pe probleme de maximă actualitate și cele din domeniile specializării inteligente (energetică, biofarmaceutică, agricultură și procesarea alimentelor, TIC).

Prevederile adoptate de Guvern propun perfecționarea procedurii de evaluare și a mecanismului de selectare a proiectelor pentru finanțare. Totodată, vor fi eficientizate și transparentizate procedurile de selectare dar și procesul de monitorizare а implementării proiectelor de cercetare și inovare, inclusiv a utilizării resurselor umane și mijloacelor financiare.

La fel, proiectul completează reglementările privind procedura de evaluare а rezultatelor din domeniile cercetării și inovării în vederea eliminării unor discrepanțe între termenele de raportare a realizării acestora și obținerea finanțării pentru anul ulterior derulării proiectelor. Astfel, se va diminua riscul de întîrziere а evaluării rapoartelor anuale și а alocării finanțării.


De asemenea, au fost stabilite modalități de utilizare а mijloacelor financiare rămase disponibile în cazul nesemnării sau rezoluțiunii contractelor.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X