COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Guvernul a extins termenul de aplicare a unor măsuri necesare prevenirii și controlului infecției COVID-19

Cabinetul de miniștri a aprobat în cadrul ședinței de astăzi prelungirea cu o lună a termenului de aplicare a unor măsuri necesare prevenirii și controlului infecției COVID-19, instituite prin Legea nr. 69/2020 cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică.

Astfel, proiectul Hotărîrii Guvernului prevede prelungirea, pînă la 31octombrie 2020, a termenului de aplicare a unor măsuri necesare prevenirii și controlului infecției COVID-19. Este vorba de menținerea achitării de către angajatorul de la locul de muncă de bază a tuturor drepturilor salariale lucrătorilor medicali detașați în cadrul instituţiilor medico-sanitare publice spitaliceşti destinate internării pacienţilor care întrunesc criteriile definiţiei de caz pentru COVID-19.

De asemenea, se menține dreptul la spor lunar de compensare pentru munca prestată în condiții de risc sporit pentru sănătate în mărime de pînă la 100% și, respectiv, 50% din salariul de funcție pentru personalul medical, prevăzut la art.V din Legea nr.69 din 21 mai 2020.

La fel, se menține și achitarea indemnizației unice în mărime de 16 000 de lei angajaţilor infectaţi cu COVID-19 din cadrul instituțiilor/subdiviziunilor medicale, care sînt prevăzute la art.VI litera a) din Legea nr.69 din 21 mai 2020;

Potrivit Hotărîrii de Guvern, se extinde termenul aferent dreptului de a prezenta certificate de origine preferenţială a mărfurilor în copii sau autentificate cu semnătură electronică, în vederea confirmării originii mărfii, precum și a termenului de aplicabilitate a unor norme, legate de achizițiile publice necesare pentru prevenirea și controlul COVID-19, precum și posibilitatea de a achita în avans pentru achizițiile publice necesare în acest scop.


Menționăm că, implementarea acestei Hotărîri se va efectua în limita cuantumului resurselor financiare prevăzute în acest sens în bugetul de stat.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load